Kolla här hur låg ränta du kan få.

Tvåbarnspappan Tommy är en stor bilentusiast. Efter att ha funderat fram och tillbaka bestämde han sig till slut för att uppfylla sin dröm – att köpa en klassiker.
– Jag var intresserad av att köpa en gammal amerikanare, säger 42-åringen.

Om drömbilen plötsligt skulle dyka upp ville Tommy inte att affären skulle spricka för att han inte hade pengar på kontot. Han vände sig därför till sin bank för att se vad de kunde erbjuda för lån – men där fick han inget erbjudande som han kände var tillräckligt bra. Istället för att bara tacka ja till bankens förslag valde Tommy då att se över alternativen.

Han vände sig till Advisa – ett beslut han aldrig kommer att ångra.
– Tommy kollade med lite olika handlare, men konstaterade att effektiva räntan var hög på grund av dyra aviavgifter. Han testade då att jämföra lån genom Advisa, och det slutade med att han fick mycket bättre villkor på ett privatlån, säger Miriam Mölldal, personlig rådgivare på Advisa.

Via Advisa kunde Tommy jämföra erbjudanden från flera banker och långivare. Han valde sedan ett lån på 200 000 kronor med 3,96% effektiv ränta. Det betyder att bilentusiasten endast har drygt 3900 kronor i månadskostnad för sitt lån på fem år.
– Lite konstigt att man inte kunde få sin egen bank att ge en så här bra ränta. De låg en bra bit över fem procent, säger Tommy.

Advisa har hjälpt över 230 000 svenskar att jämföra lånevillkor. Tommy är ett av många bevis på att det lönar sig att använda en jämförelsetjänst innan man tar ett lån. Som privatperson kan man låna upp till 500 000 kronor.

Kolla här hur låg ränta du kan få.

För att kunna låna pengar genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Här är Tommys lånekap:

Lånebelopp: 200 000 kronor.
Effektiv ränta: 3,96 %.
Återbetalningstid: 5 år
Månadskostnad: 218 694 kronor
Total kostnad för lånet: 18 694 kr